ГОТЕЛІ ТРУСКАВЦЯ: КОМАНДИ "ЄВРО-2012" ЖИТИМУТЬ ТУТ

Львівщина виконає вимоги УЄФА по п’яти- та чотиризіркових готелях для розміщення команд та гостей «Євро-2012». Про це сьогодні, 30 грудня, на прес-конференції повідомив головний спеціаліст з питань закладів розміщення відділу «Євро-2012» Львівської ОДА Олександр Кревський.

«На сьогодні з п’ятизірковими готелями підписано угоди на 1038 місць. З них 770 місць погоджено УЄФА. Решту перебувають на розгляді УЄФА. Якщо вони будуть позитивно розглянуті, Львівщина виконає вимоги по п’ятизіркових готелях», – повідомив Кревський.

З його слів, у разі потреби УЄФА готове розглянути можливість переведення чотиризіркових готелів у п’ятизіркові.

«Щодо Львова готель «Цитадель-ІН» УЄФА перенесло з категорії чотирьох зірок до п’яти. Готель «Древній град» перенесений з чотирьох зірок у п’ять. У Трускавці для розміщення команд та гостей Євро вибрані готелі «Шале Грааль», «Ріксус», «Женева». Для прийому команд та учасників «Євро-2012» у Трускавці будуються готелі «Лісова пісня», «Амбасадор», вілла «Христина» ЗАТ «Трускавецькурорт», будується ще одна вілла. Щодо чотирьох і п’яти зірок нема сумніву, що Львівщина виконає вимоги», – розповів він.

Начальник відділу «Євро-2012» головного управління містобудування, архітектури та просторового розвитку Дмитро Сидор зазначив, що готель «Шале Грааль» один із найбільш ймовірних, де буде розміщена одна з команд-учасниць чемпіонату, особливо зважаючи на його близькість до тренувального центру єврочемпіонату з футболу в Дрогобичі.

Директор ЗАТ «Карпатський дім», який є власником лікувально-рекреаційного-курортного комплексу «Шале Грааль» Тетяна Пономаренко розповіла, що директор «Євро-2012» Мартін Кален особисто відвідав готель. Він відзначив, що «Шале Грааль» «підходить для розташування будь-якої команди».

Сидор додав, що Мартін Кален, відвідавши готелі Трускавця сказав про те, що команди «Євро-2012» «житимуть тут».

Своєю чергою Тетяна Пономаренко розповіла, що готель відкрився у червні цього року. Обсяг інвестицій у нього склав близько 15 млн. доларів, з яких 3 млн. доларів – іноземні інвестиції. Зараз готель проходить сертифікацію на отримання статусу п’ятизіркового. Для розміщення команд та гостей «Євро-2012» у «Шале Граалі» зарезервовано 150 номерів.

Джерело: Західна інформаційна корпорація. - 30 грудня 2009 р.